Vad sägs om Nintendo Wii för 1890:-, Xbox 360 Core för 1990:- eller Playstation 3 för 4290:-? Låter det för bra för att vara sant? Kräver företaget förskottsbetalning? Då är det antagligen ett blufföretag som som ligger bakom annonsera.
Så här innan jul är det många som bedragare som testar lyckan på Internet. Förra året var det TeknikBoom som lyckades blåsa konsumenter på pengar. Nu senast dök ett företag vid namn Peggy AB med anmärkningsvärda låga priser (8 november). Idag fungerar inte deras hemsida längre.
Tyvärr annonserar många av dessa företagen i seriösa tidningar, vilket gör att man gärna vill tro på deras erbjudanden.
Det enklaste sättet undvika att bli lurad är att göra en enkel sökning efter företaget på exempelvis Google. Testa gärna själv att söka på ”peggyab.se” eller ”Teknikboom”. Hittar man ingen information alls, så bör man också bli misstänksam.
Själv blev jag lurad av Teknikboom, då Internet var oåtkomligt dagarna efter min beställning. När väl Internet började fungera igen, så insåg jag att jag blivit lurad och gjorde en polisanmälan. Tyvärr går bedragarna fortfarande fria.
Peggy AB gjorde misstaget att ”annonsera” på Minhembio.com i denna tråden.



november 14, 2006 kl 8:02 f m
Man kan läsa mer om bluffmakarna Peggy AB här:
http://www.konsumentforum.se/15/varning-for-peggy-ab-peggyabse/